Happy Streets

Happy Streets is een beweging van verschillende Rotterdammers die zich inzetten voor inclusieve, duurzame mobiliteit en beter gebruik van publieke ruimte. Happy Streets inspireert om anders te denken over hoe we willen leven, reizen, bewegen en ontmoeten.

De manier waarop er in Rotterdam naar mobiliteit en publieke ruimte wordt gekeken verandert in rap tempo. En dat is maar goed ook, want het huidige mobiliteitssysteem brengt verschillende problemen met zich mee en kan de toekomstige ontwikkeling van Rotterdam juist in de weg staan.

In 2015 heeft een bijzondere groep van vernieuwende denkers en doeners gewerkt aan een visie en een reeks concrete experimenten om mobiliteit katalysator te maken voor een duurzame toekomst van Rotterdam. Het resultaat kan je hieronder lezen, of downloaden via deze link.

Om de transitie naar een duurzame, gezonde, sociale en succesvolle toekomst van Rotterdam te versnellen is het nodig om de stad van morgen al vandaag te laten zien. Dit kan door middel van experimenten, zoals Open Streets, dat binnen de hierboven beschreven ‘Mobiliteitsarena’ onstond.

Daarnaast is een nieuwe vorm van samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners van groot belang. Hiermee experimenteerde de Gemeente Rotterdam al in de afgelopen jaren binnen onder andere Park(ing)Day. Alleen door gelijkwaardige samenwerking tussen de gemeente, stadsmakers, bedrijven en maatschappelijke organisaties kan Rotterdam écht vooruit komen.

Er gebeurt al veel in de stad, maar dit is niet altijd zichtbaar. We vertellen niet altijd het overkoepelende verhaal, waardoor het nog sterker zou kunnen zijn. Dat is het vertrekpunt van Happy Streets als beweging. Het is een narratief dat verschillende initiatieven koppelt, versterkt en ruimte creëert voor experimenten. Een positief verhaal met uitstraling naar de rest van het land en van de wereld.

Maar geen verhaal van alleen praten, maar juist van doen! De eerste concrete invulling hiervan was de samenwerking in 2016 tussen Park(ing)Day, Walkin’ Rotterdam en Open Streets, waarbij al meerdere partijen zich hebben aangesloten. De beweging groeit en concrete plannen gesmeed voor Happy Streets Experimenten in 2017.

Happy Streets werkt samen met de organisatie 8-80 Cities van Gil Peñalosa, de initiator van Open Streets. Creëer je een stad die zowel goed is voor een 8 als 80-jarige, dan creëer je een stad die succesvol is voor iedereen! Dat is waar Happy Streets aan werkt; een inclusieve en succesvolle stad voor al haar inwoners!

880citieslogo-happystreets

[qode_elements_holder number_of_columns=”two_columns” switch_to_one_column=”480″][qode_elements_holder_item background_color=”#c4d9ec” item_padding=”70px 40px 130px 40px” advanced_animations=”no”]

Wat is Happy Streets?

Happy Streets is een beweging van verschillende Rotterdammers die zich inzetten voor inclusieve, duurzame mobiliteit en beter gebruik van publieke ruimte. Happy Streets inspireert om anders te denken over hoe we willen leven, reizen, bewegen en ontmoeten.

[/qode_elements_holder_item][qode_elements_holder_item background_color=”#f2f7fd” item_padding=”70px 40px 130px 40px” vertical_alignment=”top” advanced_animations=”no”]

BG-aanmelden-infoMeer informatie & aanmelden.

Neem gerust contact op voor meer informatie over Happy Streets. En natuurlijk wanneer je mee wilt doen, bijvoorbeeld met ParkingDay.

[button target=”_self” hover_type=”default” font_weight=”800″ text_align=”center” text=”Neem contact op” link=”/contact/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#000000″ hover_background_color=”#5a8cbd” margin=”30px 0 0 0″][/qode_elements_holder_item][/qode_elements_holder]