Show Project InfoHide Project Info

Happy Streets Cool-Zuid

Happy Streets
Cool-Zuid

Tussen 1 november en 20 december zijn we in beweging voor de toekomst van de straten in Cool-Zuid.

Contactpersoon: Florine van Rees
:
/ Programma

Programma Happy Streets Cool-Zuid

Parklets (vanaf 1 november)

Vanaf begin november zullen er 10 parkeerplekken ingevuld worden met parklets en groen. Zo worden parkeerplekken omgetoverd tot bloembakken en wordt er gras aangelegd.

Paviljoen ‘t Landje (vanaf 1 november)

Vanuit de buurt bleek dat er behoefte was aan een plek voor ontmoeting. Daarom heeft Happy Streets op plein ‘t Landje een heus paviljoen neergezet. Paviljoen HAPPYLAND is een indrukwekkend bouwwerk, ontworpen door Tom Lagendijk en het Happy Streets team, bestaande uit twee containers met een glazen constructie. De komende weken zal het paviljoen het decor vormen voor allerlei vrolijke Happy Streets activiteiten en feestelijkheden op het plein. 

Koffiebar – Boaz (vanaf 1 november)

Buurtbewoners Angela en Boaz runnen al sinds een paar jaar een bakkerij: Boaz Brownies. Op vrijdag heeft u ze vast al eens door de stad zien lopen met een kar vol lekkers. In het paviljoen experimenteren zij met het beheren van een eigen koffie-room. Openingstijden: ma 8:30 – 11 uur en 14:30 – 17 uur, di 8:30 – 11 uur en 14:30 – 17 uur, woe 11.30 – 16:30, do 8:30 – 11 uur en 14:30 – 17 uur en vrij 8:30 – 17 uur

Fietsfeest (17 november)

Op vrijdagmiddag organiseert Happy Streets in Cool-Zuid het fietsfeest. Op deze middag vragen we je de auto te laten staan en zetten we de fietser in het zonnetje.
Happy Streets vindt dat er meer ruimte voor tweewielers in de stad moet komen. Daarom hebben wij op de Schiedamse Vest, wat geldt als een sluiproute voor hard rijdende auto’s, een suggestie fietsstrook aangebracht.  Tijdens het fietsfeest zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij de fietser centraal staat. Zo delen we Happy Streets fietslampjes uit en kan je fiets essentials kopen voor de winter.

Happy Streets Documentaire avond (23 november)

Donderdag 23 november vindt een documentaire avond plaats in paviljoen Happy Land. Geheel in het kader van nieuw mobiliteitsdenken zal urban planner Jorn Wemmenhove een toepasselijke documentaire uitkiezen.

Wandelroute Cool-Zuid  (2 december)

Happy Streets en Rotterdam Routes organiseren op 2 december twee wandelingen door historisch Cool-Zuid. Met de opening van paviljoen Happy Land op ‘t Landje aan de Schiedamse Dijk wordt er hard gewerkt aan de verbetering van het straatlandschap in Cool-Zuid. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter de straten in deze wijk? Happy Streets en Rotterdam Routes nemen je mee door het oude Cool/Zuid tijdens een wandeling van ca. 1,5 uur. Hoor bijvoorbeeld over de rijke geschiedenis van het Baankwartier, met haar vele vooroorlogse cafés en danszalen en de start van de wederopbouw, waan je in de jaren ’20 in de Waalse kerk, en bekijk de historische beelden die door de hele wijk heen hangen.

Wijsje  (8 december)

Mini-muziekfestival Wijsje komt naar Cool/Zuid. Happy Streets organiseert dan samen met Jan Nass van de Waalse Kerk op vrijdagavond 8 december. Laat u verrassen door Wijsjes unieke smaak en bekijk de buurt en zijn bewoners met nieuwe ogen. We hebben spoken word, een prachtige zangeres en nog een paar verrassingen. Start: 19u // Tickets VVK €16,- via www.wijsje.com of in het paviljoen.

Awesome Foundation Pitch Night (13 december)

Drukke autowegen, scheurende automobilisten, spook-fietsers, we hebben allemaal onze frustraties als we op straat zijn. Voor deze 12e pitch night bundelen Awesome Foundation en Happy Streets de krachten. Wij zoeken jouw ideeën voor een vrolijkere straat. Jij bedenkt een plan waar de Rotterdamse straten blij van worden. Denk aan een toffe actie voor fietsers, meer groen, schommels in de boom of een straatmuzikantenfestival. De winnaar pakt €1000,- en een ruimte bij citizenM Rotterdam tijdens deze Pitch Night in True Food Kantine. Dien nu je idee in: www.awesomerotterdam.org

Lichtjesfeest (20 december)

Op 20 december organiseren we een lichtjesavond op het plein om samen het slot van paviljoen HAPPYLAND te vieren. Als de avond valt, zal ‘t Landje omgetoverd worden tot een magisch schouwspel en worden de jongste buurtbewoners uitgenodigd om met hun mooiste lampion en ouders samen te komen bij paviljoen HAPPYLAND.