Show Project InfoHide Project Info

Happy Streets West-Kruiskade

Happy Streets
West-Kruiskade

Maak tussen 5 en 31 oktober kennis met de West-Kruiskade als straat van de toekomst.

Contactpersoon: Florine van Rees
:
/ Programma

Programma Happy Streets West-Kruiskade

Parklets (vanaf 2 oktober)

Vanaf begin oktober zullen er 7 parkeerplekken ingevuld worden met parklets. Zo worden parkeerplekken omgetoverd tot zitjes en worden deze opgeleukt met groen en spelelementen als een dambord en hink stap sprong.

Wijkpark (8 of 11 oktober, afhankelijk van het weer)

Daarnaast zal de ingang van het Wijkpark namens Happy Streets “aangestipt” worden. Er wordt hard gewerkt om het park meer bij de straat te betrekken en een fijnere verblijfsplek te maken. Kinderen uit de buurt worden uitgenodigd worden gekleurde stippen te verven bij de ingang die als een soort spinnenweb hier gecentreerd zijn en uit zullen lekken over de straat richting het Josephplein.

Fietszone (9, 10, 11 oktober)

De straat zal een tijdelijke fietszone krijgen in de vorm van een geel stippenpad, deze loopt van poort tot poort maar zal een onderbreking krijgen tussen de zebrapaden van het Tiendplein. Daarnaast wordt het plein tijdelijk ‘vergroot’ door grote gekleurde stippen tussen de 1.8 m diameter en de 3 m diameter in verschillende kleuren.

Josephplein / Art & Street event (14 oktober)

Ook het het Josephplein wordt een fijnere plek. Er wordt een terras geopend met 4 picknicktafels, deze zullen op 14 oktober artistiek ingevuld worden door een lokale graffiti artiest. De oprit die overblijft willen we bieden aan fietsers die bij de ijssalon een koffie of ijsje to go door het raam kunnen krijgen. We zorgen voor een boomstam waar ze hun wiel in kunnen zetten waardoor ze kunnen blijven zitten met de koffie/ijs en wellicht een krantje.

Officiële opening (12 oktober)

Tijdens de opening op 12 oktober wordt door wethouder Pex Langenberg op het Tiendplein een interactief lichtbos geopend waarbij de lichten reageren op beweging.

Mobiliteitsweekend (19 t/m 22 oktober)

19 t/m 22 oktober hebben we bestempeld als het “mobiliteitsweekend”, waarover snel meer.

Happy Ending (28 oktober)

28 oktober zal in het teken staan van de afsluiting van Happy Streets op de West-Kruiskade. De precieze invulling houden we nog even geheim.